Tuesday, 20 December 2011

korang!!!!!! sesiapa yg sudah baca blog saya sebentar tadi,saya harap tolong jgn ceritakan kepada org lain...okk...harap sangat...tolong jgn ceritakan kt org lain....ade 1 post yg beberapa keluarga kami x boleh bace....harap sangat...tolong please!!! jgn sebarkan nyeee.....Ya Allah tolong la hambaMu ini...hambaMu ini telah melakukan kesilapan ....tolong sangat2....sape yg dh bace tuh tlg jgn sebarkan ok....please!!!!jgn sebarkan nyerr..pleaseeee

Pengalaman Yg x Dapat Dilupakan

sebenarnya kai gi klantan nih ade majlis perkahwinan..maksu saya kawin..so,lepas jer habis majlis,kami pOn gi la jalan2

alhamdulillah, akhirnya sampai jugak kt perak setelah 4 hari berada di klantan...waktu di kelantan macam2 pengalaman yg ku hadapi ade yg accident,ade yg kene kacau...huuuu..serik doh....nak dijadikan cerita,homestay yg kami tumpang tu sebenarnya memang ade benda...pada malam pertama,2/3 org dikacau pada waktu malam....malam kedua plak,hampir 7 org dikacau...mase tuh Ya Allah x tahu nk buat ape.... sebelum kami dikacau, beberapa org daripada kami, ade menegor...pada malam kedua tu malam nyer terasa t'lalu lame ...pada malam kedua tu kami dh x tahan lagi diganggu..kami bercadang besok pagi nk keluar dari homestay tu...nk gi cari hotel...setakat ini sajelah cerita saye dulu..walaupun cerita ini t'gantung...cerita nya amat panjang...cerita ini betul bukan nye reka2.kalau reka pun ape faedah nye!!..

jadi ingatlah pesanan saye, jika kita berada di negeri org kite x boleh suke2..jgn menegor..contoh la kan rumah tu cantikkk sangatt...bile kite lalu je kt depan tuh mesti rase nk masuk dalam rumah sebab cantikk sangattt atau dll...

kalau nk denga cerita ini sepenuhnya jumpa lah saya..semoga dengan cerita ini,korang dapat iktibar

Friday, 9 December 2011

ELiT HOLiDAY CAMP


 eLit HolIday caMp   ^_!
sambil melawat tempat2 menarik di Taman Pertanian Malaysia

 rumah iklim..^_! yg t'dapat di Taman Pertanian Malaysia












 menara pandang jauh yg t'dapat di Taman Pertanian Malaysia



 Kubur zaman batu yg t'dapat di Muzium Shah Alam

 Replika


 Pedang yg t'dapat di Muzium Shah Alam

 Katak yg t'besar di Muzium Shah Alam
 Piala
 Replika Masjid Shah Alam
Sepasang kerusi keluarga DiRaja Pontianak

*ouh!! selepas pulang dari ELiT HOLiDAY CAMP berasa amat letih...walaupepun ELiT HOLiDAY CAMP memang de best!!! ^_~*

jOm  pergi taOn depan nk x???



Wednesday, 7 December 2011

Nantikan episod yg t'baru hanya di blogger ini, pada pukul 6.30ptg esok (8/12/11).....

*kaLau sUke..fOllow taU*huhuhuuhuu

Monday, 5 December 2011

Hye. harini aq exited sgt sebb aq nk pegi Bukit Cahaya Seri Alam . menurut apa yg kawan aq ckp kt sana ade 4 musim .Salji ,bunga dan laen2. yg aq nk pegi ny musim salji . aq seronok gilerr. kt sana kitorang bukan bercuti sebenarnya ade kem motivasi. yg aq x suke nye tu kene bawak barang byk gilerr. aq bawak 2 buah beg. adoi , mcm mane aq nk angkat beg tu. sedey..sedey.. nanty aq letak gambar kt blog k.. 

Sunday, 4 December 2011

Tuesday, 22 November 2011

Syarikat apakah yang terbesar di dunia?

Air apakah yang tidak akan beku?

Perkataan apakah yang dieja salah di dalam kamus?

Apakah yang perlu dipecahkan terlebih dahulu sebelum boleh digunakan?

Kamu balingnya bila ingin digunakan, dan tariknya bila selesai digunakan?


JAWAPAN
- Amerika Syarikat
- Air panas
- Salah
- Telur
- Sauh



Pasukan bola manakah yang sukakan pedas?

Stadium manakah yang terkecil?

Mengapakah pengadil memberikan kad merah kepada pemain yang melakukan kesalahan yang berat?

Siapakah yang selalu mengejar bola, tetapi tidak pernah dapat?

Siapakah penyerang terbaik di dunia?


JAWAPAN
- Brazil. Samba a.k.a Sambal... Hahaha...
- Stadium mini la...
- Kalau bagi kad kredit itu bukan main bola namanya.
- Pengadil perlawanan.
- Semua penyerang jahat. Contohnya penyerang berani mati dan sama waktu dengannya. Melainkan dia mempunyai niat yang baik... ;-)



Sekolah apakah yang tiada guru, murid, mahupun kakitangan?

Binatang apa yang keluar haid?

Kalau kita terus mengisi ke dalam lubang ini, ianya tetap tidak akan penuh. Lubang apakah ini?

Semakin kita potong, ianya semakin tinggi?

Harimau apakah yang sangat popular di Malaysia dan selalu ditayangkan di kaca Televisyen?


JAWAPAN
- Sekolah cuti.
- Kura-kura. Kalau dia nak keluar dari cengkerang, ianya akan mengeluarkan kepala(head).
- Lubang jamban.
- Kaki seluar.
- Harimau Malaya.



Kenapa lelaki perlu beristeri tiga?

Kenapa burung kalau di terbang dan bawak makanan pakai mulut?

Apa perbezaan lampu stadium ngan lampu bilik?

Banyak-banyak mi, mi apa yang boleh makan ngan ais

Apa bahasa cinanya lantai basah??


JAWAPAN
- Kerana, kalau satu isONE, kalau dua pulak, isTWO, so, kalau tiga mestilah isTERI
- Kalau di pakai kepak, macamana dia nak terbang.
- Lampu stadium kalau ada 'game' dia pasang, tapi kalau lampu bilik ada 'game' dia padam
- Milo ais.
- li chin.



Kerja apakah yang paling meletihkan?

Ada 2 mayat di atas lantai, sekeliling mereka ada air dan kaca yang pecah. Bagaimana mereka mati?

Dari manakah asalnya kapur?

Selalu dibasuh, tetapi tidak diseterika. Hinggakan berkedut. Apakah itu?

Anggota badan buaya yang berada di atas darat?


JAWAPAN
- Menoreh(no rest)
- Akuarium ikan pecah, 2 mayat itu adalah ikan.
- Ayam(ayam berak kapur)
- Kulit testis. Hehehe.
- Lidahnya(lidah buaya)




kini hanya tinggal kenangan....huhuhuh sedihnye...



bemohon sembah, sembah berhajat
hajat berasal dari super boi
super boi kito comey belako
harap semuo terhibur sajo...

*akan terus diingati..utk selama lama nye*

super warrior + boboiboy = super boi